søndag den 15. januar 2012

Sengetøj i lange baner!

Så kom jeg igang med mit nye favorit stof, nemlig bambi stoffet fra Panduro som jeg hapsede til halv pris. Jeg synes selv at det er blevet fint, og jeg tror aldrig jeg har gjort mig så umage med et sengesæt før - intet at dette stof skal gå til spilde :)Jeg gjorde mig så umage at jeg købte noget vliseline og brugte en vindueskarm.. høhø.. til at måle op! Det er nok det mærkeligste jeg har skrevet her endnu. Men den var god til at måle det nøjagtigt op så det ikke blev skævt da jeg ikke ejer en linial.

 Bagefter lægges stoffet på og klippes ud.
 På den ene side har jeg valgt at 2/3 dele af stoffet skal være lilla og den øverste 1/3 skal være lilla med prikker. Derfor skar jeg toppen af den ene skabelon så de passer helt sammen, og lagde Pipingbånd på imellem og på siderne.
 Jeg lægger altid pipingbånd på den ene del først - så er jeg sikker på at det ikke skrider nogen steder, istedet for at sy det direkte mellem to stoffer. bare læg det helt ude på kanten på retsiden med bumpen indad.
 Jeg sørger forresten altid for at have båndet liggende i skødet så jeg ikke spilder nogle cm.
 Sådan ser den ene færdige side ud..!
 Så kommer sandwichen med pipingnbåndet. bare hold det helt ude ved kanten igen og kør oven i den gamle stikling.
 Min åbning forneden denne gang er en enkelt åbning. Det er lettest synes jeg!
 Pudevåret har jeg lært at sy fra denne skønne blog som hedder Nykjæer klostergaard det er en lang rektangel med en længde på 90 cm. og bredde på 48 cm. Så er der plads til at lægge ind i siden og jeg starter altid med at lægge enderne op. Atter engang kom der lige et mønster på puden - der er bare et udklip fra stoffet som jeg har kantet for at det ikke render og så bare sat det på i fri hånd.

2 kommentarer:

  1. Hej Jette - kære svigerinde:) Dit bambi-sengesæt er simpelthen så sødt... Du er for sej! Laver du det til baby - eller juniordyne...? Knus fra Maja

    SvarSlet
  2. Hej Maja
    Jeg var ude og lede efter mere af det igår, men det er desværre udsolgt. Jeg har til en enkelt bambi baby dyne mere, ellers skal jeg klippe lidt i det så det ikke bliver en hel bagside kun med bambi på til en junior. Dvs. bagsiden vil blive med skiftevis lilla/ eller prikker og så bambi med ca 3-4 stykker. Lidt ligesom fronten på dette hvor den bare er delt i to. Så kunne bagsiden være med prikker eller i lilla med Almas navn på og måske noget broderi.. Jeg har nemlig lige købt mig en symaskine til 6500,- :D

    SvarSlet