torsdag den 2. februar 2012

De bedste Choko - Karameller med lakridsdrys!

Min svigermor havde købt en dyr dyr lille dåse chokolade karameller til en 50,-Da jeg kiggede på ingredienserne kunne jeg se at det var den opskrift jeg havde herinde på fudge karameller fra Anne au Chocolat bare tilsat kakao og som noget nyt - chokolade.
Ingredienser:
1 dåse kondenseret mælk
150 g. sukker
120 g. smør
2 spsk. honning
100 g. mørk chokolade
1-2 spsk. kakaopulver.

Så kampen gik ind på at skabe disse karameller selv, og det må siges at lykkedes! Jeg købte lakridspulver i helsekosten i Herning - en stor pose så der er til fremtidige mange karameller :)
 Opskriften..
 Alle ingredienser blandes i en gryde - jeg skrev i det tidligere indlæg om disse karameller at de skulle have meget længere tid end 10 min. Jeg er blevet klogere.. det handler om hvilken str. gryde du vælger at bruge - jo større gryde jo større varmeflade. Så i en 5 liters gryde tog det mig præcis 11 min. fra det kom på komfuret til de var færdige. Der gik 3 min. før det kogte - har du induktion og bruger en 5 liters gryde vil det tage dig ca. 8 min før du har en karamel der er fast og en anelse hård men den bløder op ved stuetemperatur.
 Forskellen på denne opskrift og den oprindelige er 2 spsk. kakao (evnt. mørk chokolade) pulver som du sier i massen.
Sådan ser den ud når den er færdig - mørke plamager rundt i massen, de kan røres ud. Jeg tager en ske med lidt karamel på og holder under iskoldt vand og smager så på det løbende for at se om det er hårdt nok.
 De blev en anelse for kolde så jeg måtte bruge en stor kniv og en bagerulle til at slå dem i små stykker. De skal ikke stå koldt i mere end en time før dette sker. Tjek dem jævnligt - det kan være lidt svært at finde det rigtige udskæringstidspunkt.
 Lakridspulver ca . 4 spsk. er drysset over og rystet sammen.


 Perleløgsglas som jeg havde skrubbet til formålet..

Sådan blev slutresultatet :)
De kan varmt anbefales!

2 kommentarer:

  1. Åh MUMS!

    Synes du skal sende nogle smagsprøver denne vej!!!! :D

    SvarSlet
  2. Nette det er virkelig også bare godt! De kan vamt anbefales hvis man kan tåle det :D

    Jeg sender en sending din vej næste gang ;)

    SvarSlet