onsdag den 19. september 2012

DIY- tøsede hængerøvsbukser og ribkant :-)

I know.. Total kringlet overskrift - sikke noget...! 
Men ikke desto mindre så har jeg endelig et opskrift på disse bukser lige HER, det var de hængerøvsbukser som jeg lavede til Liva og siden hen har lavet i noget jersey lign. Stof. Skal de laves i alm. Bomuld så skal du sætte en kile ind i skridtet og ned langs benene så der er mere plads at give af. Ellers skal de ikke være med for meget hængerøv da stoffet ikke giver sig og så kan de ikke bevæge benene ( been there..) en anden mulighed er at gøre dem meget mere brede men så får de et andet look..


Kig på billederne, så kan du se min fremgangsmåde :-) Jeg havde en heldragt som der var blevet for lille, men stadig var fin i stoffet. Har du det så klip den over lige under armene sådan cirka, og tegn mønsteret af så du kan lave dem igen. Har du ikke det så spring til punkt tre.

Jeg gav dem lidt mere bredde, bagefter syede jeg siden sammen i den ene side (den er dobbelt foldet så det ikke behøves i den anden side).
Sy derefter benene sammen fra skridtet og ned af hver ben og læg den op for neden ved hver buksekant.
Du behøver ikke zigzagge i jersey men for at de ikke sprætter op så synes jeg det er en god ting lige at gøre det.


Denne størrelse er til en str. 80-92, der er masser af tid til at vokse i, hængerøven bliver bare mindre med tiden :-) Målene er ca. 47*33cm. fold dem på midten og klip en bue ud så du laver benene. Pas på at du ikke laver benene for smalle eller brede. Dog kan næsten ikke gå galt så længe det er strækstof så bare gi den et forsøg.
 Tag så et lille stykke elastik på ca. 7 cm. og sæt den om på billedet over. Start med at fikserer elastikken ved at sy et par gange oven i den, ellers flyver den fra dig når du strækker. Den skal forresten kun igennem et lag stof helt i siden - billedet kunne godt snyde lidt.

Sæt den på og stræk så i vilden sky men du syer, jeg holder øjemål med hvor langt den skal ned, er du til lidt mere kontrol så afmål og sæt en nål i til hvor langt du skal strække.


Så ser de sådan ud. Nu kan du sætte en elastik i toppen, bare se en DIY herinde på bloggen på tullebukser eller fortsæt ned.


Min mors omgang med ribkant er at tage 2/3 del af livets mål på bukserne og så klippe ribkanten så det passer til det. Jeg tager dog bare lige i dette tilfælde målet omkring maven og trækker en anelse fra da rib godt kan blive lidt slap.

Rækkefølgen er så

 1. find retning på stoffet der giver sig og mål den længste længde den vej ( ellers giver ribben sig ikke i taljen)
2. tag den dobbelte højde af det endelige mål, vi folder den senere fx. 15 - 20 cm.
3. lig ret mod ret ligesom billede to ovenfor
4. sy en stikling helt yderst, gerne to - med en jersey nål da du eller risikerer at maskinen æder dit stof
5. fold som billedet nedenfor, vrang mod vrang.


                                                           


Du har stadig bukserne vendt med vrangen ud af, put nu ribben ind i med den åbne del op af så ribben lukkes helt når du syer den sammen med bukserne.


Nu er det tid til at sætte nåle i, sæt 4 nåle i til en start, en ved hver 4 del. så du ved hvor meget du skal strække i stoffet når du syer det på. Sætter du ikke nåle i risikerer du at du får et ujævnt resultat.
 Jeg har på dette billede foldet stoffet ind for at lave nogle små finde folder ( i mangel af ord, hvad hedder det nu??)
Når du syer så start i siden ved syningen, tag hver del af gangen og sy en alm. stikling, igen med en jerseynål.
 Hvis du syer eller zigzagger ribben før du sætter den på risikerer du at den ikke vil give sig når du er færdig. Sørg derfor kun at zigzagge ribkanten og stoffet sammen når du er færdig med stiklingen.


buk så kanten om så ser det sådan ud

Så ser dine bukser sådan ud, jeg syer lige den løse rib/stof kant en ekstra gang så det ser ud som billede nr. 2 oven over. Det falder bare lige i min smag at den ikke sidder og flapper derinde.
Disse tre bukser var så smalle i benene at der ikke skulle elastik i.Min bette Model :-)


Mon det kan bruges?

2 kommentarer:

  1. De er da fine! Og det ser ud som om du har beskrevet det godt hvordan man gør, så måske jeg skulle vove mig ud i det...:-)

    SvarSlet
  2. Velkommen til :-) Jeg håber at resultatet bliver godt så!

    SvarSlet