mandag den 10. september 2012

DIY - sengerand, no sew!

Indlæg nummer 100!! Det vildt, og det kræver en giveaway som kommer inden for de næste par dage. Har du et ønske så kom med det :-)

Så var den her - en DIY til dig der vil lave en hurtig sengerand selv og som ikke kræver de store evner. Det kræver at du kan finde ud af pakke gaver ind, halter det så bliver din sengerand måske ikke så pæn i enderne.Det er simpelt som bare Søren, køb en madras og mål sengen op, jeg fandt en i genbrugen. Jeg klippede mine så de passede i højden når den er på det øverste trin i sengen. Og så klippede jeg to lange stykker og lagde i sengen og derefter to korte stykker som skal stå imellem de to lange stykker i hver ende af sengen. Se de sidste billeder for at se hvad jeg mener når de er færdige.

Så skal du købe stof, jeg har købt så madrassen lige præcis kan blive pakket ind ved at fordoble målene og lægge lidt ekstra til, men ikke meget kun noget lign. 1-2 cm.

Til at forsegle har jeg brugt en limpistol, du kan også tage nål og tråd, men det går bare så hurtigt med sådan en limpistol. Skal det vaskes så kan det pilles op og limen kan trækkes af igen. Men Livas er blevet hængt ud til luftning og er ikke blevet vasket.

Så starter vi:


Klip madrassen op så den passer til sengen. 


Klip stoffet så det passer - ligesom når du pakker gaver ind

Tag bunden som er den mest ujævne del af madrassen og lim stoffet fast - stof mod madras på det længste led. Sådan ser de ud når du derefter limer det ande stof oven på det du lige har limet på. Kør limpistolen langs kanten så du får en helt fast linje.

Kanten foldes ligesom på en indpakning, put lim på mens du er igang så det ikke så let går op. kør igen limpistolen. 


Så er du færdig når alle fire dele er pakket ind, sengen her er fra IKEA så den passede desværre ikke lige til de mål jeg havde ( det er genbrug)men mon ikke i ser ideen :) 


3 kommentarer:

 1. Hej Christina
  Tak for det - det er også meget meget nemt :) jeg er ikke til lange projekter så sådan noget her passer mig vældig godt :)

  Tak for kommentaren
  Kh Jette

  SvarSlet
 2. Hvor ser det godt ud(:

  Du er velkommen til at kigge forbi min give away, hvor der bliver fundet 3 heldige vindere(:

  http://dyreglad-pige.blogspot.dk/2012/09/give-away-nr-12.html

  SvarSlet