mandag den 28. maj 2012

Lækker Chokoladekage med frugtskum

Denne kage er altid et hit, lækker svampet og fyldt med kraftig smag af chokolade. Fyldet ovenpå er med til gøre kagen til  en af mine favoritter.
Opskriften er som følger:


Tørre dele:
6 spsk. kakao
250 g. mel
300 g. sukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt - lige under..

Disse blandes sammen og over hælder du følgende i og pisker:

2,5 dl vand
150 g. smeltet smør
2 æg


Så har du en fin ensartet masse, hæld den i en smurt springform og hvis du har lyst kan du skære 100 g. mørk chokolade og drysse i og så lige trykke det ned i dejen. Ind i små 3 kvarter ( alt afhængig af din ovn - tjek med en kødnål om noget hænger ved) ved 180 grader - almindelig ovn, ikke varmluft. Sidste gang fik den næsten en time, så det er ikke til at sige hvor længe den lige skal have i din ovn. prøv dig frem.

Når den kommer ud så pensel den med chokolade - jeg ligger bare chokoladen på så smelter den og kan smøres ud. Køl den af mens du laver toppingen.

Topping:
2,5 dl. fløde
Chokolade
frugt
evnt. vanillesukker og sukker.

Jeg pisker fløden og vender skåret pære, æble, banan og vindruer i samt noget hakket chokolade og lidt vanillesukker. Du kan også søde skummet med lidt sukker, men det er jo smag og behag hvor sødt det hele skal være.
Hæld det på og drys en omgang chokoladen på toppen og hvis du har rester af toppingen plejer jeg at sætte det på bordet så folk kan tage ekstra.

God fornøjelse :)

Og så skal i næsten lige se vinderen af min sidste Give away - lige HER :)

2 kommentarer:

  1. Den kage ser godt nok alt for lækker ud..

    SvarSlet
  2. Hej Helle - hvor hyggeligt med en kommentar fra en læser :) Den er også lækker, den må du afprøve en dag :)

    Kh Jette

    SvarSlet