mandag den 9. april 2012

Sikken en dejlig påske der bliver lagt bag os. Vi har været på camping og i dag har ungerne og jeg haft en hygge dag! Mathilde som er vores dagplejers datter kom forbi til lidt hygge og bagning, det endte med boller, hjemmelavet nutella og chokokarameller - så hyggeligt!

Bollerne, er fra den samme opskrift som jeg har postet herinde men den kan komme igen, de er nu gode og lette! Oscar formede dem helt selv, vildt imponerende at han kunne holde en nogenlunde størrelse og lægge dem med mellemrum på pladen. Han er en sand mester til det bagning, men jeg kan også se at han øver sig i sandkassen.. :)

Lighteren er til for at demonstrere Oscars fine små boller, min dygtige dreng!
Opskriften er:
½ pk.gær
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. salt
2 ½ dl vand
 ( de fire ting røres sammen)
½ kg mel i alt ca. jeg blander 1/4 havregryn, 1/4 af en anden grov sort og resten hvedemel
½ dl olie ( jeg bruger solsikke)
1 æg
Rør det i og har du en køkkenmaskine så giv det 10 min. ved laveste effekt.

Når det er æltet så form det i boller, og kog noget vand som du hælder i en skål ( eller en lille kaffekop) som du sætter i bunden i ovnen, og sæt så bradepanden med bollerne ind med det samme. Lad det hæve i en halv time - tag vandet ud ( eller behold det derinde hvis du vil have en sprød skorpe på bollerne) og sæt den på alm. ovn ved 180 grader i 20 min. De her miniboller fik 15 min.  

Hjemmelavet manilamærker til nutellaen.. Tag en hulmaskine og klip i noget karton og klip dem så som du lyster.

 Her er den hjemmelavede nutella færdig, det er HELT vildt nemt at lave selv og den sidste jeg lavede HER er på mørk chokolade hvorimod denne var meget mere lys. Alt for sød til mig, næste gang kommer der mere mørk chokolade i, men godt smagte det nu alligevel :)

Opskriften:
50 gram smør
75 g. mørk chokolade
1½ dl fløde - (jeg brugte sødmælk )
75 g. lys chokolade
60 g. nougat

Smelt smøret i fløden ( mælken)
Tag det af og smelt resten mens du rører godt i det. Køl det af og server - jeg vil mene at du også med denne slags skal tage det ud en lille ½ time før for at det ikke er for hårdt.


Namme! 
Hyggen er godt i gang med ny bagte boller, nutella og jordbær milkshakes :)

2 kommentarer:

  1. Ihh hvor du hygger Jette! Sikke du kan med alle de hjemmelavede godter, uha, kunne jeg dog bare det halve!!! Den nutella burde jeg næsten prøve lave....

    SvarSlet
  2. Søde Ulla - det er lavet på et split sekund og så kan du få din elskede mørke chokolade hele tiden :)Du kan sagtens det halve, og hvis ikke så kan du jo 500 ting som jeg ikke kan - så kan vi da supplere hinanden lidt med gode gaver jo :)

    SvarSlet