lørdag den 26. oktober 2013

Mini tærter - kransekage m. Fyld

Jeg har fået lavet en del mini frugt tærter på det sidste, og hver gang tænker jeg at jeg sagtens kunne have nøjes med mazarinbunden. Så jeg har forsøgt mig med kransekage bunde med vanillecreme og frugt, og Mums det var virkelig godt. Jeg ved ikke om jeg synes den er bedre end jordbærtærten men den er noget for sig :-)




Først lavede jeg en kransekage dej: fra Metteblomsterberg
 
350 g. Marcipan - rives meget fint
75 g æggehvide
150 g sukker - piskes hvidt med æg og pisk så marcipan i 


Eller gør som jeg ved travlhed og hæld det hele i en foodprocessor og hak rundt :-) 

Lav små runde kransekage bunde og bag dem i 10-11 min ved 170 grader. 
Når de kommer ud så har du hakket 50 g mørk chokolade som du lægger oven på og smører ud når det er smeltet. 

Vanillecremen til denne brugte jeg:
1 mascarpone - blandet med en vanillestang og 2 spsk. Sukker
1.5 dl fløde
2 dl vanillecreme  
 
Vanillecremen står på køl og bliver stiv, imens pisker du fløden stiv og blander mascarponen med vanillen og sukker. Til sidst pisker du alle tre dele sammen og hælder i en pose med tylle. 

Dekorer med små fine swirls og anret med skåret bær, og drys chokolade udover.  :-) 


 

2 kommentarer:

  1. Årh Jette de ser gode ud. :-) Hyggeligt at du er tilbage på bloggen, glæder mig til at se hvad du kommer op med af spændende og lækre ting. :-)

    SvarSlet
  2. Hvor hyggeligt at se dig herinde Johanne :-) Tak for din søde besked, jeg håber gejsten forbliver denne gang, sjovt er det i hvert fald :-)
    Kh Jette

    SvarSlet